Home

webshop

tips & links

just 4 fun

producten

aanbiedingen

Column

Regelmatig beschrijft onze enthousiaste medewerkster Lara Westerhout de avonturen die ze beleeft met haar twee honden Bonnie en Binkie, haar kat Thijs en Fleur het konijn. Lara is 29 jaar, getrouwd en gek op dieren.....

Onze fijnproever

Onze Thijs krijgt van jongs af aan alleen maar kattenbrokjes te eten. Niet zomaar brokjes hoor, maar ‘state of the art’, het beste van het beste, bijzonder smakelijke kattenbrokjes. Tenminste, dat kunnen we concluderen uit het feit dat Thijs helemaal gek is van z’n eten. Nu kopen we altijd wel iets duurdere brokken, gewoon omdat die er net even iets lekkerder uitzien, maar of ze ook echt lekkerder smaken weten we natuurlijk niet… Maar hij krijgt dus geen blikvoer of andere speciale kattenhapjes. Gewoon omdat dat eigenlijk niet nodig is, omdat brokken beter zijn voor de tandjes en omdat we dan niet met vieze, halflege blikken in de koelkast zitten.

Een beetje zielig zult u misschien denken, maar echt heel happig is hij niet op andere lekkernijen. Heeft u bijvoorbeeld wel eens een kat gezien die niet van een stukje kaas houdt? Dan kent u Thijs nog niet. Een lekker gedroogd visje? Hč bah. Kattensnoepjes? Liever niet. Alleen slagroom vindt ie lekker, maar u begrijpt vast dat het niet zo gezond is om dagelijks slagroom te voeren aan een kat. Ook niet aan mensen trouwens :-)

Maar goed, mijn man vond het toch ook wel een beetje zielig dat hij alleen maar brokjes krijgt, dus sinds een paar weken krijgt ons katertje op zaterdagavond een heerlijk kuipje kattenpaté. Wat een feest zult u denken, maar niets is minder waar. De eerste keer moest Thijs natuurlijk wennen, daar kan ik nog wel inkomen. Dus heel wantrouwend voor z’n bakje zitten, een beetje gluren en dan uiteindelijk een heel voorzichtig likje. “Ieks, wat is dat nu weer voor geks? Nog maar een keer proberen… Het tweede likje is ook raar. Dan maar een hapje. Oeps, op de grond gevallen. Nog een voorzichtig hapje. Bah wat vies, mijn hele snoet zit onder en het smaakt echt heel gek. Zijn de brokjes op ofzo?” Een half uur later had ie slechts een paar hapjes op, zat zijn hele snoet onder, had Bink op de grond heerlijk mee kunnen smikkelen en lag er meer uit z’n bakje dan erin. En toen begon meneer te miauwen dat ie honger had, haha.

De weken daarna hebben we het nog een paar pogingen gewaagd, maar steeds zonder overtuigend resultaat. Het lijkt wel of Thijs inderdaad alleen maar brokjes wil eten. Aanstaande zaterdag proberen we het nog 1 keer, dan krijgt hij kattenvoer uit zo’n zakje waar ook heel veel saus inzit. Misschien dat hij dat wel lekker vindt. En als hij dat ook niet lekker vindt geven we het op, tenslotte weet hij zelf het beste wat lekker is. Ik wist wel dat veel katten kieskeurig zijn met eten, maar Thijs slaat werkelijk alles. Een fijnproever van de eerste orde met een -naar het schijnt- lichte voorkeur voor knapperige brokjes… ;-)
 
 

Doggie v/d maand
Gratis tips!
e-cards


Wat is 't leukste op deze site?

E-cards
Doggie v/d maand
Column
Dogz in the picture

Geef nu je stem!

home | sitemap | contact | sponsor/adverteren | opmerkingen | bedrijfsinfo |